Duminică, 02.05.2023, 11:08 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

 

 

 

Hidrofor

Hidrofor

Presiunea apei din casa este asigurata de hidrofor. Hidroforul este alcatuit dintr-un vas si o pompa destul de zgomotoasa, de aceea este bine sa-l asezam in camera tehnica a casei. Hidroforul porneste cand presiunea din circuitele de instalatii scade sub o anumita valoare (care este setabila) iar pompa va introduce apa in instalatie (din vasul tampon) pana la un nivel maxim al presiunii, de asemenea setabil.

Noi am setat ca la 2.5 atmosfere hidroforul sa porneasca, iar la 3.5 atmosfere sa se opreasca. Am probat folosind simultan mai multe bai (nu trebuie sa scada presiunea). Pentru aspersoare presiunea este suficienta. Un aspersor are nevoie de 1.5 atmosfere, iar ele functioneaza cate 2.

 

Ne putem da seama daca un hidrofor functioneaza corect dupa perioadele de porniri/opriri. Cand pompa porneste trebuie sa functioneze indelung. Daca porneste pentru o perioada scurta, se opreste, porneste iar, se opreste sau chiar porneste si se opreste de mai multe ori pe secunda, nu este bine. Asta nu inseamna ca este stricat. In vasul hidroforului se afla o "perna de aer” care pierde din presiune si nu mai semnalizeaza corect pompa.

Ce e de facut?

Pentru ca hidroforul sa functioneze corect trebuie sa refacem presiunea in perna de aer. Scoatem hidroforul din priza, inchidem robinetul pe intrare (de la vasul tampon) si dam drumul la apa in casa, sa golim instalatia (ceasul de presiune va arata 0). Inchidem circuitul de la pompa in spre casa. In lateralul vasului este un capacel in spatele caruia este un ventil. Cu o pompa de unflat roti, sau un compresor, aducem presiunea in jurul valorii de 1.6 atmosfere. Punem hidroforul in priza, deschidem circuitele si acum totul va functiona cum trebuie.

OFERTA SPECIALA

hidrofoare folosite din Germania la preturi foarte mici(perfecta,stare de functionare) cauta aici

hidrofoare folosite din Germania cu mici probleme tehnice la 50% reducere cauta aici

 

 

 

DESPRE HIDROFOARE

Cand presiunea apei de la retea e scazuta, trebuie gasita o alternativa pentru optimizarea alimentarii cu apa.
In special in cazul zonelor rezidentiale sau al mansardarilor, presiunea nu se mentine deasupra si imediat sub nivelul turnurilor de apa, astfel incat devine necesara instalarea unor pompe de ridicare a presiunii si in casele pentru 1-2 familii.
 
Hidrofoare de rentabilitate ridicata, pentru cladiri publice sau de birouri, spitale, hoteluri si locuinte private constituie o necesitate.
Actualmente se folosesc hidrofoare eficiente energetic, cu componente corelate optim intre ele. IVP va pune la dispozitie pompe inteligente, care faciliteaza un control extins asupra intregului sistem, orientat spre necesar. Consumul de apa fluctuant in diferite cladiri, cum ar fi scolile, spitalele sau hotelurile necesita sisteme de pompare flexibile, care sa corespunda exigentelor individuale.
Hidrofoare sunt instalatii de ridicarea a presiunii apei reci, cu pompe cu / fara auto-amorsare pentru alimentari cu apa sau irigatii, pentru pomparea apei din fantani +rezervoare aflate la adancime.
Hidrofoare sunt si ansamblurile compuse din: pompe submersibile, vas de expansiune cu membrana (vas de hidrofor), presostat, manometru si alte accesorii. Exista pompe submersibile de 3", 4", 5", 6", 8" si 10".
Particularitati ale gamei casnice de hidrofoare:
  • Hidrofoare ideale pentru alimentarea cu apa a cladirilor
  • Pompe silentioase datorita tipului constructiv cu mai multe etaje
  • Aspiratie exceptionala datorita tractului nou de aspiratie
  • Partile in contact cu apa sunt protejate impotriva coroziunii
  • Diminuarea frecventei de pornire si evitarea socurilor de presiune datorita unui vas de expansiune cu membrana.

 

.

Deobiciei sunt hidrofoare cu 2-4 pompe centrifugale de inalta presiune, din inox, conectate in paralel, cu motor cu turatie controlata si rotor umed, ce constituie solutia moderna pentru: alimentarea cu apa si cresterea presiunii in cladiri rezidentiale, administrative, hoteluri, spitale, centre comerciale sau industriale.
Statia de ridicare a presiunii asigura pomparea apei potabile sau industriale, de racire sau pentru stingerea incendiilor, sau a altor ape care nu nu contin elemente abrazive sau fibre lungi.
 
Particularitatii/avantaje ale gamei mari si industriale de pompe, respectiv hidrofoare:
  • Hidrofoare silentioase, cu 2-4 pompe centrifugale din inox, de inalta presiune, cu rotor umed si convertizor de frecventa integrat, racit cu apa
  • Pana la 20 dB[A] mai silentios decat un hidrofor conventional cu capacitate hidraulica similara
  • Latime banda de reglare a convertizoarelor de frecventa: 20-50 Hz
  • Functionare sigura datorita sistemului integrat pentru detectarea functionarii fara apa si oprire automata in cazul lipsei de apa.